A Fidesz nem bírta elviselni, hogy Márki-Zay adjon át egy bicikliutat, ezért gyorsan átadták előtte

  • narancs.hu
  • 2019.03.26 12:03

Belpol

Kisszerűség a köbön.

Még múlt vasárnap tervezte átadni Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a város új bicikliútját. Csakhogy az átadás után, amin a Fidesz politikusai nem vettek részt, frissen kihelyezett táblákat találtak a bicikliút mentén, melyek Lázár Jánosnak mondtak köszönetet az új bicikliútért.

A táblákat a Fidesz helyi szervezete helyezte ki, amelyik Márki-Zayt megelőzve már pénteken suttyomban átadta a bicikliutat – írja a hvg.hu.

false

 

Fotó: facebook

Márki-Zayék végül fogták a táblákat, és átvitték Lázár János batidai vadászkastélyához. Minderről a polgármesteri hivatal FB-oldalán így emlékeztek meg: „A város vezetője szerint nagy szükség volt az új kerékpárútra, nap mint nap igen sokan használják. Megjegyezte, hogy a fejlesztésekért mindig köszönetet mondott Lázár Jánosnak és az előző városvezetésnek, hogy pályázott, a magyar államnak pedig azért, hogy Hódmezővásárhely rendelkezésére bocsátotta az unió pénzét. Azt a vasárnap esti internetes heti összefoglalójában is kihangsúlyozta, jobban örült volna, ha Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselővel adhatta volna át közösen a kerékpárutat. Ezzel arra utalt, hogy a fideszes városatya pénteken egyedül, pontosabban helyi polgárok kíséretében egy ad-hoc avatást rendezett. A polgármester szerint a vásárhelyi Fidesz különös sportága a "hányszor tudunk felavatni egy utat?". Tavaly is történt hasonló, akkor Hegedűs Zoltán frakcióvezető és Benkő Zsolt külön-külön is átadta a Bodzási utat.”

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.