A Fidesz-szavazók fele örülne, ha nem a kormány diszponálna az EU-s támogatások felett

  • narancs.hu
  • 2019. május 14.

Belpol

Van benne logika.

A Medián felmérését az Index közölte. Eszerint a magyarok többsége az EU-s támogatásokat az egészségügyre és az oktatásra költenék.

A Medián március végén és április elején készített kutatást a Momentum megbízásából arról, hogy kinek kellene felügyelnie az EU-s pénzek szétosztását és mire költenék a pénzt.

A kutatás 1200 fő megkérdezésén alapult, reprezentatív.

Az eredmény szerint a teljes népesség 68 százaléka helyeselné, hogy az EU-s támogatásokat „a jövőben csak és kizárólag oktatásta, egészségügyre és munkahelyre költsük.“

Érdekes eredmény, hogy a Fidesz-szavazók között többségben van ugyanez az elképzelés.

A teljes népesség 65, a Fidesz-szavazók 50 százaléka helyesli, hogy "a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem egy független európai intézmény ossza ki és felügyelje."

A Fidesz-szavazók fele elvenné az Orbán-kormánytól az EU-s források szétosztásának jogát.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?