A haveroknak mindent – Németh Szilárd emberét tízmilliókkal tömi a csepeli önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 2.

Belpol

Megérte szerepelni a rezsihuszár választási kiadványában.

A helyi ügyekkel foglalkozó Csepel Hírek blog szúrta ki, hogy a kerületi önkormányzat egyik cége egy rakás szerződést kötött 2017-ben egy High Sound System Bt. nevű céggel, amely a Németh Szilárdhoz – aki 2014-ig polgármesterként vezette Csepel önkormányzatát – köthető Weinmann Antal Péter cége.

Weinmann Soroksár alpolgármestere, 2014-ben a választásokon még független önkormányzati képviselőként indult, de köztudott volt a fideszes kötődése és az is, hogy közel áll a térség országgyűlési képviselőjéhez, Németh Szilárd rezsibiztoshoz, akinek az előző választásokra készített kiadványában is szerepelt, és a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként nyíltan kampányolt mellette – hívja fel a figyelmet a Csepel Hírek. A blog összesítése szerint a High Sound csak ebben az évben 17,6 millió forintnyi megrendelést kapott Csepel fideszes vezetésű önkormányzatának egyik cégétől, a Csepeli Városkép Kft.-től.

A High Sound System Bt.-t – amelyben a soroksári alpolgármester 98 százalékos tulajdonos – döntő többségében különböző kerületi rendezvények hang- és fénytechnikájának biztosításával és képrögzítésekkel, drónfelvételek készítésével bízták meg. Egyebek közt a „Polgármesteri találkozó”-n, a „Csepel napja” alkalmából szervezett rendezvényeken, vagy a kerületi disznóvágás alkalmából is dolgoztak. A legnagyobb értékű szerződés egy kicsivel több mint bruttó 10 millió forintos keretmegállapodás, amelyben rögzítik, hogy 2017-ben milyen önkormányzati rendezvényeken szolgáltathat majd a High Sound, de ezenkívül több, kisebb értékű szerződést is kötöttek.

false

A Csepel Hírek blog emlékeztetett arra is, hogy Weinmann soroksári alpolgármesteri fizetése alapból havi 673 ezer forint, ehhez jön még a 100,9 ezres költségtérítés illetve a havi 200 ezres cafeteria. Ezenfelül ott van a High Sound Bt., amelynek 2016-os árbevétele – az Opten céginformációs rendszere szerint – nettó 76 millió forint volt.

Csak egyszerűen azzal, hogy a cég nevét beírtuk a keresőbe, kiderült, hogy Weinmann Antal Péter vállalkozásától más önkormányzatok is szívesen rendelnek szolgáltatásokat. Dunavarsány képviselői még 2014-ben tárgyaltak arról, hogy ismét adjanak-e megbízást a High Soundnak (arról nem találtunk információt, hogy végül megszavazták-e az együttműködést felvető előterjesztést), de a dunaharaszti önkormányzat honlapján van egy olyan összesítő, amely szerint a cégnek csak tavaly szeptemberben és októberben közel 6,4 millió forintot fizettek ki programszervezésért és technikai eszközök biztosításáért.

Figyelmébe ajánljuk