A Jobbik szerint Orbán az Eb-meccsekhez igazíthatta a korlátozások lazítását

  • narancs.hu
  • 2021. április 7.

Belpol

Furcsa egybeesések sora...

Ugye, "az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket?" – tette fel a kérdést egy Facebook-posztban a Jobbik.

A párt szerint ugyanis felmerül a gyanú, hogy a járványügyi korlátozások lazítását a foci Európa-bajnokság meccseihez igazította a kormány. A Jobbik úgy látja  a halottak száma biztosan nem indokolja a korlátozások feloldását, hisz' mint ismert, szerdán 311 fővel újabb rekordot döntött az egy nap alatt elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma.

Arra emlékeztetnek, hogy egy hónapja még arról szóltak a sportdiplomáciai főcímek, sporthírek, hogy „Aki nem enged be nézőket az Eb-meccsre, elveszíti a rendezési jogot”. Majd arról is írtak a lapok, hogy az UEFA elvárása szerint az MLSZ-nek április 7-ig kell jelezni, hogy mennyi nézőt vállal Budapest a júniusi meccsekre, illetve hogy április 19-én végleg pontot tesznek az idei labdarúgó-Európa-bajnokság ügyére, vagyis akkor derül ki az is, hogy a járványhelyzet milyensége és a nézőszám-vállalások alapján mely helyszínektől veszik el a rendezés jogát.

Furcsa egybeesésnek tartja a párt, hogy Orbán éppen az április 7-i határidő előtt jelentette be a szakemberek szerint teljesen indokolatlan lazítást,

"egy olyan bűvös 2,5 milliós átoltottsági határszám ürügyén, amit egyetlen járványügyi szakember sem képes értelmezni és felfogni, hogy miért pont annyi".

De a Jobbik szerint a másik érdekes egybeesés az, hogy Orbán épp az UEFA végleges döntésével egy napon, vagyis április 19-én akarja mindenképpen újranyitni az iskolákat, "annak ellenére, hogy a járványügyi szakemberek szerint ez a szintén ép ésszel megmagyarázhatatlan döntés óriási kockázatokat rejt magában, és hatalmas, akár komoly emberáldozatokat követelő kormányzati felelőtlenség".

(Facebook/Jobbik)

Figyelmébe ajánljuk