Nyugdíjazását kérte a Kamaraerdei úti idősotthon igazgatója is

  • narancs.hu
  • 2020.06.26 13:00

Belpol

Ott nem volt olyan súlyos a helyzet, mint a Pesti úti intézményben, de több gondozott is életét vesztette a koronavírus-járvány miatt.

Nyugdíjazását kérte a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának igazgatója, Szabóné Varga Valéria – írja több forrásra hivatkozva a hvg.hu. Szerdán zárt ülésen fogadta el az erről szóló határozatot a Fővárosi Közgyűlés. Úgy tudni, Szabóné 2021. február végéig még a felmentési idejét tölti, a lap információi szerint magánéleti okokból, és nem a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt távozik.

A koronavírus-járvány a Kamaraerdei úti intézményt sem kímélte: a legutolsó – május 22-i – adatok szerint 47 gondozott és 12 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal, és 5 idős ember elhunyt a betegség következtében.

A Fővárosi Kormányhivatal május közepén az otthonban is ellenőrzést folytatott és további járványügyi intézkedéseket írt elő, például a megfelelő fertőtlenítőszerek használatát és a fertőtlenítési protokoll betartását. Egy időre a megbetegedések miatt járványügyi zárlatot rendeltek el az A épület 3. emeletén.

Neked ajánljuk