A Kúria szerint nem volt jogellenes a januári tanársztrájk

  • narancs.hu
  • 2022. július 4.

Belpol

A figyelmeztető sztrájk a szakszervezetek által ajánlott még elégséges szolgáltatásokkal együtt jogszerű volt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete saját Facebook-oldalán közölte, hogy a Kúria helyt adott a szakszervezet ügyvédje által benyújtott felülvizsgálati kérelemnek, vagyis a januári 2 órás figyelmeztető sztrájk nem sértette a sztrájktörvény még elégséges szolgáltatásra vonatkozó pontjait.

„A figyelmeztető sztrájk alatti még elégséges szolgáltatás kérdésében a bíróság nemperes eljárásban a szakszervezeteknek adott igazat, a másodfok a még elégséges szolgáltatás kérdésében nem ítélkezett másképpen, viszont, mivel 2022. január 31-éig nem született meg a másodfokú végzés a figyelmeztető sztrájkot jogsértőnek ítélte meg. Ezt az ítéletet változtatta meg a Kúria, kimondva, hogy a figyelmeztető sztrájk a szakszervezetek által ajánlott még elégséges szolgáltatásokkal együtt – amely nem tartalmazta a sztrájk alatti tanítást – jogszerű volt” – áll a közleményben.

A tanárok egy része idén januárban 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartott, amit a kormány jogtalannak tartott, majd február 11-én elfogadott egy sztrájkrendeletet, amiben a tanárok sztrájkját csak úgy engedélyezik, ha az intézmények működését az nem befolyásolja.

GYORSHÍR! A KÚRIA KIMONDTA: NEM VOLT JOGELLENES A JANUÁRI FIGYELMEZTETŐ SZTRÁJK! A bíróság helyt adott a PDSZ ügyvédje...

Posted by PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete on Monday, July 4, 2022

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk