A Médiatanács nem büntette meg az Echo TV-t, amiért Bayer Zsolt Nagy Blankát gyalázta a műsorában

  • narancs.hu
  • 2019. február 14.

Belpol

Szerintük Bayer csak véleményt nyilvánított.

Nem bünteti meg a Médiatanács az Echo Tv-t, mert ahogy Bayer Zsolt szidta Nagy Blankát, az csak véleménynyilvánítás volt a testület szerint – írja a hvg.hu. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Bayer Zsolt "egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis prolinak" nevezte a diáktüntetőt, amiért felszólalt a kormány ellen.

A gimnazista Nagy Blanka visszaszólt Bayer Zsoltnak: Nézzen tükörbe, és hallgassa végig a megszólalásait, amiben káromkodik

Stílusos. Bayer Zsolt saját show-jában esett neki a rá jellemző finom stílusban a gimnazistának, többek között, "kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis prolinak nevezte" az aktivista gimnazistát, aki heves, esetenként trágár szavaktól sem mentes beszédeket is mondott már kormányellenes tüntetéseketen, és aki tavaly azt mondta a Narancsnak, hogy nem fél a vegzálástól, el fogja mondani a véleményét.

A Médiatanács bejelentés nyomán vizsgálta Bayer műsorát, és arra jutottak, hogy "a bejelentésekben vitatott tartalom egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely önmagában – bár az valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve – alkalmatlan arra, hogy a magánérdek sérelmén túlmutató, a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető".

A Médiatanács azt is írta, hogy a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott.

Figyelmébe ajánljuk