A Momentum akár saját főpolgármester-jelöltet is indíthat az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2019. május 28.

Belpol

A héten döntenek.

A Momentum helyzete is átértékelődik, miután a vártnál sokkal jobban szerepeltek az EP-választáson, írja a Népszava.

A párt a héten dönt arról, hogy indít-e saját jelöltet az ellenzéki előválasztás második fordulójában – tudta meg a lap Fekete-Győr Andrástól, a párt elnökétől.

A Népszava kitért arra is, hogy vajon a szereplés változtat-e az eddig kötött áprilisi ellenzéki megegyezésen, miszerint összefogtak Budapesten az MSZP-Párbeszéddel valamint a DK-val és leszögezték, az előválasztás győztesét fogják támogatni a kormánypárti Tarlós Istvánnal szemben. Az áprilisi megállapodást abban a szellemben kötötték, hogy május 26-a után esetleg új pártokkal kiegészülve átgondolják az egészet - hivatkozik a lap Fekete-Győr közlésére.

Fekete-Győr: Az ország továbbra is korrupt

Repedés keletkezett a NER falán. A Momentum Mozgalom feladata mostantól az, hogy a magyar egészségügy, oktatás és megélhetés pártjává váljon - jelentette ki a párt elnöke vasárnap éjjel Budapesten az európai parlamenti (EP-) választási eredményeket értékelve. Fekete-Győr András hangosan ünneplő szimpatizánsaik előtt azt mondta, az ő pártjuk volt az egyetlen, amely valódi problémákra valódi megoldásokat adott.

Figyelmébe ajánljuk