A Népszava megszerezte Orbán levelét, amit a bölcseknek írt

  • narancs.hu
  • 2019. június 13.

Belpol

OV, a neves science-fiction szerző egy párhuzamos valóságot fest le: a CEU önként távozott, a korrupció megoldva.

Valamikor réges-régen, pontosabban ez év márciusában, amikor az Európai Néppártban  felfüggesztették a Fidesz tagságát, az EPP létrehozta a „bölcsek tanácsát”, azzal a céllal, hogy a belga Herman van Rompuy, a német Hans-Gert Pöttering és az osztrák Wolfgang Schüssel alkotta politikus-trió értékelje a magyar kormánypárt tevékenységét, vajon az megfelel-e az EPP demokratikus értékeinek. Vajon.

És bár Orbán Viktor bokros teendőire hivatkozva legnagyobb sajnálatára nem tudta a néppárti bölcseket fogadni az EP-választások előtt, amit a néppárti bölcsek annak rendje és módja szerint sérelmeztek is, a miniszterelnök most pennát ragadott, és megírta levelét a vizsgálódó bölcseknek.

false

A leginkább a párhuzamos valóságokban játszódó sci-fik műfajában értelmezhető levél a Népszava birtokába került. Kiderül belőle, hogy:

OV szerint a kormány azért kampányolt az EU és az EPP ellen, mert ők csak nyílt párbeszédet akartak a kritikus témákról.

OV szerint a magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, ezért nem indított még egyetlen eljárást sem az országgal szemben az Európai Bíróság.

OV szerint a magyar bíróságok függetlensége garantált az alkotmányban.

A szólás-, és véleményszabadság hazai helyzete miatt sem kell aggódni, hiszen OV szerint a legfontosabb közéleti médiumok kormánykritikusak.

OV szerint a korrupció is rendezett ügy, hiszen mint írja, az OLAF vizsgálatainak 47 százaléka ügyészségi nyomázást von maga után,

És a legszebb, egyszersmind a sci-fi műfajában is merésznek számító fordulat csak ezután jön:

OV szerint ugyanis a civil szervezetek nincsenek elnyomva Magyarországon, a CEU pedig önként távozott Bécsbe, senki nem vegzálta, különösen a kormány nem..

Erre mondják a viccben, hogy persze, persze.

Figyelmébe ajánljuk