A Párbeszéd hiányolja a kormány valódi nemzeti konzultációját a klímastratégiáról, ezért sajátot indít

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. november 24.

Belpol

Hol marad a személyes levél, a közpénzből készült reklámkampány?

A kormány újabb nemzeti konzultációt indított:"a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról"társadalmi kérdőívet a honlapján elrejtve. "Érthetetlen, hogy a jövőnket meghatározó, legfontosabb kérdésről ezen felül semmivel nem kívánja tájékoztatni az embereket, hol marad a személyes levél, a közpénzből készült reklámkampány? Vagy ez ilyenkor, úgy tűnik, hogy nem fontos, ellentétben a korábbi gyűlöletkeltő, Brüsszel ellenes,haszontalan propagandakonzultációkkal,amelyekre milliárdokat herdáltak el – teszi fel a kérdést a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea közleményében.

Titokban nemzeti konzultációt hirdetett meg a kormány a klímaváltozásról

Ne lepődjön meg, ha nem tud róla, pedig fontos kérdésről van szó, és csak pár perc a kitöltése. November 25-éig, azaz hétfőig még kitöltheti azt a társadalmi konzultációs kérdőívet, amit a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról hirdetett meg a kormány.

A párt szerint a kormányzatnak továbbra is csak a saját és a NER-oligarchák érdekei és környezetkárosító beruházásaik a fontosak. Az éghajlatváltozás ténye és a vészhelyzet számukra egy nem létező bagatell. "Nem kell hinni nekik, azonnal cselekedni kell, ahogy Karácsony Gergely már első lépésként kihirdette a fővárosban a klímavészhelyzetet, és a jövő héten a Parlament szakbizottsága elé kerül"A klímavészhelyzet kihirdetéséről"szóló javaslatunk" – hangsúlyozza a Párbeszéd.

Mielőtt Magyarország klímastratégiáját tekintve is Európa szégyenpadjára szorul, a Párbeszéd elindít egy valódi társadalmi egyeztetést szolgáló konzultációt,az adatokat azután eljuttatja a kormánynak és az Európai Bizottságnak is.A klímavészhelyzet elleni azonnali lépéseket pedig ki fogjuk kényszeríteni a kormányból – teszi egyértelművé terveit a párt.

Figyelmébe ajánljuk