Megvan miért nem nyomoz a rendőrség Hadházyék ügyében

  • narancs.hu
  • 2018. december 30.

Belpol

Közleményük szerint következetes gyakorlat szerint jártak el, csak erről épp senkit nem értesítettek.

A rendőrség hatáskör hiányában nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt; a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a police.hu oldalon.

A rendőrség szerint a sajtóban megjelent cikkek, amelyek a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta, pontatlanok.

A közlemény szerint az MTVA-székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő december 17-én Budapesten, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ központi panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség "következetes" gyakorlata nyomán minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Ha hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz - írták.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény alapján a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, a BRFK a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte - olvasható a közleményben.

A rendőrség még válaszra sem méltatta Hadházyék feljelentését

„Persze azt, aki kicsit lefújta az országzászlót, azt már el is ítélték 300 óra közmunkára" Hadházy Ákos Facebook-posztjában közölte, hogy egyelőre semmi hivatalos intézkedés nem történt a feljelentésük kapcsán. Nem értesítették őket semmilyen intézkedésről, nem volt meghallgatás és nem kértek be dokumentumokat tőlük.

Figyelmébe ajánljuk