A rendőrség szerint mégsem érte terheléses támadás a népszámlálás oldalát

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Belpol

Sőt megállapították, hogy „a rendszer végig jól működött”.

A rendőrség szerint mégsem történt túlterheléses támadás a népszámlálás oldala ellen – derül ki Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Telexnek küldött válaszából.

A lap arra volt kíváncsi, mi történt az ügyben azóta, hogy a népszámlálás rendszerének leállása miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást rendelt el. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ugyanis a népszámlálás első napján azt tapasztalta, hogy nem csupán sokan akarták kitölteni a kérdőíveket, hanem terheléses támadás is érte az oldalt. A KSH tervezett is feljelentést tenni, de végül az NNI „saját észlelés alapján” kezdett el nyomozni. 

Az ORFK válaszából azonban most kiderült, fél év elteltével a rendőrség arra jutott, mégsem történt túlterheléses támadás az oldal ellen: „Tekintettel arra, hogy az eljárás során beszerzett adatok alapján a cselekmény nem bűncselekmény, ezért a KR NNI 2023. március 29-én a nyomozást megszüntette.

Egyúttal tájékoztatjuk, hogy az inkriminált időszakban a rendszer végig jól működött, a fokozott érdeklődés csupán lassította a rendszert, de az akadály nélkül teljesítette a feladatát.”

A rendőrség álláspontja, miszerint a kérdéses időszakban „a rendszer végig jól működött”, azért érdekes, mivel annak idején maga a KSH is elismerte, hogy fennakadásokkal küzdenek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk