A Ryanair benyújtotta a fellebbezést a 300 milliós bírság ellen

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 24.

Belpol

A cég vezérigazgatója szerint a magyar kormány extraprofitadójánál már csak a fogyasztóvédelem döntése idiótább. 

Ma reggel beadta a fellebbezést a Ryanair a légitársaságra kiszabott 300 milliós fogyasztóvédelmi bírság ellen - közölte honlapján a cég.

A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága a kormány kezdeményezésére azért büntette meg a Ryanairt augusztus 8-án, mert a vállalat az utasaira hárította a kormány extraprofitadóját, azaz megemelte a jegyárakat.

A Ryanair szerint a fogyasztóvédelmi döntés nyilvánvaló politikai motiváltságát mutatja, hogy arról Varga Judit igazságügyi miniszter hamarabb értesült, mint maga a cég. 

Bár a fellebbezést nyilván a magyar bíróságon nyújtották be, a közleményből úgy tűnik, hogy a Ryanair jobban bízik az EU Bíróságában, az uniós jogszabályok ugyanis szabad kezet adnak a légitársaságoknak a jegyárak meghatározásában. Ezért a cég úgy gondolja, hogy "végső soron" uniós fórumok megsemmisítik majd a magyar fogyasztóvédelem határozatát.

"A veszteséges repülési ágazatra kivetett extraprofitadónál csak egy idiótább dolog van, a fogyasztóvédelem teljesen alaptalan bírsága, amiről az igazságügyi miniszter előbb értesült, mint a Ryanair" - kommentálta a lépést Michael O'Leary vezérigazgató. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk