Bár Szarka az ellenkezőjét állítja, az SZFE-n a blokád alatt is megvolt a fertőtlenítés

  • narancs.hu
  • 2020. október 30.

Belpol

A diákok cáfolják Szarka kijelentését, a fertőtlenítést és karbantartást ugyanis hallgatói kísérettel elvégezték.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói szerint nekik nem céljuk sem az egyetem működésének akadályozása, sem önmaguk vagy a munkatársak veszélyeztetése - reagáltak Szarka Gábor reggeli rádiónyilatkozatára a hallgatók a 444.hu elmondása szerint.

Szarka ugyanis az Inforádiónak nyilatkozta, hogy: "Én azt hallom, hogy eléggé komoly feszültségek vannak odabent most már". Hozzátette, hogy úgy tudja, egyre fogy a lelkesedés az egyetemfoglaláson, ezt támasztja szerinte a Vidnyányszky által mutogatott fotó, amelyen üvegek látszanak egy asztalon.

Szarka azt mondta, hoyg erőszakkal továbbra sem próbálnak bemenni, és azon dolgozik, hogy elvégezhessék a félévet azok a fiatalok, "akik esetleg már meggondolták magukat, vagy nem is vettek olyan intenzíven részt, vagy csak egyszerűen egyfajta álszolidaritásból, vagy rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak még ki emellett a dolog mellett".

Az őszi szünet meghosszabbítását azzal indokolta, hogy az egyetemfoglalók nem engedték be a karbantartókat sem.

Erre reagáltak az SZFE hallgatói egy fotóval, amelyen egy képet az Ódry Színpad fertőtlenítéséről. A hallgatók kijelentették: hallgatói kísérettel mind a karbantartási munkálatok, mind a járványügyi fertőtlenítés megtörtént október 22-28. között, vagyis a tanulmányi félév eredeti rendje szerint megtartott őszi szünetben, október 29-től pedig a tanórák zavartalanul zajlanak tovább az épületekben - írja a 444.hu.

Figyelmébe ajánljuk