A választók többsége Karácsonyt tartja Orbán valódi kihívójának

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 11.

Belpol

Ez derült ki a Publicus Intézet friss felméréséből.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából augusztus 25 – 30. között 1009 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban kérdezte az emberek véleményét az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek esélyeiről.

Tízből négy megkérdezett szerint Orbán Karácsonyt tartja valódi kihívójának, míg tízből három szerint Dobrevet, és minden tizedik szerint Jakabot.

Aktuális lapszámunkban Karácsony Gergellyel olvashat terjedelmes interjút:

Minden harmadik kormányváltást akaró és bizonytalan szavazó szerint Karácsony Gergely, minden negyedik szerint Dobrev Klára, minden ötödik szerint pedig Jakab Péter tudja a leginkább megszólítani a jelenleg bizonytalan szavazókat a 2022-es tavaszi választásokkor.

A kormányváltást akaró és bizonytalan szavazók közül tízből négy szerint Karácsonynak, tízből három szerint Dobrevnek, minden hetedik szavazó szerint pedig Jakabnak van a legnagyobb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét, Orbán Viktort.

Tízből négy ilyen szavazó szerint az MSZP-P-LMP miniszterelnök-jelöltje, tízből három szerint pedig a DK miniszterelnök-jelöltje az, aki a leginkább képes arra, hogy egy hatpárti koalíciós kormányt vezessen.

A kutatás összegzését itt olvashatja el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk