Akkor vehetik át a gyerekek a győri emlékérmet, ha a fotójukat használhatja az önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2021. november 21.

Belpol

Az érem célja, hogy a fiatalokban erősítse a lokálpatriotizmust.

Csak úgy veheti át az ember az elvileg a győri fiatalok lokálpatriotizmusát erősíteni hivatott emlékérmet, ha hozzájárul, hogy a gyerekeit lefotózza, és utána ezeket a képeket bármire hasznáhassa az önkormányzat, írja a győri ugytudjuk.hu.

Ahogy a lap írja, Győr városa a 750 éves jubileumra veretett egy emlékérmét, amiből 30 ezer darabot fel is vásárolt, hogy aztán ezeket a győri fiataloknak juttassa azzal a céllal, hogy erősítse bennük a lokálpatriotizmust. Ahhoz, hogy az ember megkapja az érmét, nem elég győri fiatalnak lenni, hanem regisztrálni is kell és vállalni a regisztrációban kért feltételeket.

És hogy mik ezek a feltételek?

A gyermeked csak akkor juthat az emlékéremhez, ha hozzájárulsz, hogy lefényképezik a polgármesterrel, aki személyesen adja át minden gyereknek az érmét

- jegyzi meg a cikk. A regisztrációkor ugyanis be kell ikszelni az erre vonatkozó mezőt, különben nem lehet regisztálni.

A hozzájárulást ahhoz kell adni, hogy a "fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja, így különösen utólagosan szerkessze, módosítsa, közzétegye (digitális és nem digitális formában) Győr város hivatalos felületein, az általa működtetett honlapon, a közösségi médiában..."

A lap arra is emlékeztet, hogy Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere tavaly decemberben a városházi dolgozók gyerekeinek adott Mikulás-csomagra nyomtattatta rá a saját fejét, idén szeptemberben pedig személyesen ment be átadni a város által az elsősöknek biztosított füzetcsomagot, amiben a saját gyerekkönyv-márkáját reklámozó vonalzó is helyet kapott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk