Amerikai lobbicégekkel kötött szerződést a kormány

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 3.

Belpol

Nem kevés pénzért.

160 ezer dolláros (46,8 millió forintos), hat hónapra szóló szerződést kötött a Policy Impact Strategic Communications névre hallgató lobbicéggel a magyar kormány – számolt be a Népszava. A társaság tanácsokat fog adni a jövőben a washingtoni magyar nagykövetségnek többek között arról, hogy miképpen lehetne a két ország viszonyán javítani.

De ez még nem minden: ugyanis hat hónapra szóló, 100 ezer dolláros (30 millió forint értékű) megállapodást kötött az államvezetés a Greenberg Taurig ügyvédi irodával is. A cég többek között dolgozik Kazahsztánnak és Törökországnak is.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.