Az LMP társelnöke elment a Jobbik évadnyitójára

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. február 2.

Belpol

A Jobbik megszűnése helyett most inkább az összefogásról beszéltek.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője a párt szombati évadnyitó rendezvényén külön köszöntötte Keresztes László Lórántot, az LMP társelnökét, arra szólítva fel, hogy "merjünk egyetérteni abban, hogy nem kell mindig mindenben egyetérteni".

A Fidesz stratégiája az ékverés, abból élnek, hogy mi nem tudunk összefogni - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy pártja az elmúlt egy esztendő kormányoldalról érkező támadásai dacára megerősödött, és napjainkra a legnagyobb demokratikus párttá vált Magyarországon.

A Jobbik közössége számára az eddigi legnehezebb évnek nevezte a tavalyit, hozzátéve, hogy 2019 ennél is keményebb lesz. Szerinte az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampánya során is sok támadással, lejáratási kísérlettel és bírsággal kell számolniuk, mivel leginkább a Jobbik áll a rendszer útjában.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke szerint a Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy a 21. századi pártokat egységbe forrassza, ez nem megszűnést, hanem közös munkát jelent a jelenlegi rendszer felszámolásában.

Csak azokkal a parlamenti pártokkal hajlandóak együttműködni, amelyek elfogadják a parlamenti demokrácia működését, valamint támogatják az elmúlt harminc évet átvilágító törvény létrehozását.

Tegnap derült ki, hogy az Állami Számvevőszék újabb 270 millió forintra bünteti a Jobbikot, ennek a felét bírságként kell befizetniük, másik felét levonják az állami támogatásukból.

Újabb 270 millióra bünteti a Jobbikot az ÁSZ, a párt a saját megszűnéséről tárgyal

A korábbi 660 milliós bírsággal együtt nem tudnak fizetni. Rendkívüli kongresszust hív össze a Jobbik, miután az Állami Számvevőszék újabb 270 millió forintos büntetéssel sújtotta a pártot - írja a Magyar Hang . Az ÁSZ a Jobbik kampányelszámolásának ellenőrzése során azt állapította meg, hogy 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadtak el.

A párt fizetésképtelensége miatt rendkívüli kongresszust hív össze, amelyen lehetőségként a Jobbik megszűnését is fel fogják vetni.

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Nagyabonyi Emese újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.

A pimasz légy

A nemzetközi jog alapja az államok szuverén egyenlősége. Ebből adódóan bármely állam nemzetközi kapcsolataiban szinte semmi sem történhet annak kifejezett hozzájárulása, azaz szavazata nélkül. Kende Tamás írása az uniós magyar vétók margójára.

Haptákban

A kormány 52 milliárdos bérfejlesztést jelentett be, amelyből a rendőrök is részesülnek. Ez komoly emelés, de kérdés, hogy hosszú távon megállítja-e az állomány csökkenését.

Lombjuk se rezzen

A közelmúltban a mindenféle szükséghelyzetre hivatkozva született, s nagy szakmai felháborodást kiváltó kormányrendelet az egyéb szempontból is sérülékeny erdőállományban könnyítené meg a fakivágást. Nem véletlenül.

„Ötven százalék!”

Évek óta 25 ezer szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből, és ha nem jön érdemi változás, 2023 januárjára ötszörös lesz a különbség az orvosok és a szakdolgozók bére között. A MESZK javaslatcsomagot küldött az államtitkárságnak, és bízik a párbeszédben, a mielőbbi béremelésben.

Nagykapu

Aj Vej-vej következetesen és mindenáron, minden megnyilatkozásával, ideértve a műalkotásait is, az emberi szabadságról, mint alapvető jogról beszél. Nála nincs kiskapu és mellékzönge: az üzenet a kezdetek óta ugyanaz. A kifejezési formák változtak, azok is szervesen egymásból építkezve.