Az LMP társelnöke elment a Jobbik évadnyitójára

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. február 2.

Belpol

A Jobbik megszűnése helyett most inkább az összefogásról beszéltek.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője a párt szombati évadnyitó rendezvényén külön köszöntötte Keresztes László Lórántot, az LMP társelnökét, arra szólítva fel, hogy "merjünk egyetérteni abban, hogy nem kell mindig mindenben egyetérteni".

A Fidesz stratégiája az ékverés, abból élnek, hogy mi nem tudunk összefogni - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy pártja az elmúlt egy esztendő kormányoldalról érkező támadásai dacára megerősödött, és napjainkra a legnagyobb demokratikus párttá vált Magyarországon.

A Jobbik közössége számára az eddigi legnehezebb évnek nevezte a tavalyit, hozzátéve, hogy 2019 ennél is keményebb lesz. Szerinte az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampánya során is sok támadással, lejáratási kísérlettel és bírsággal kell számolniuk, mivel leginkább a Jobbik áll a rendszer útjában.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke szerint a Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy a 21. századi pártokat egységbe forrassza, ez nem megszűnést, hanem közös munkát jelent a jelenlegi rendszer felszámolásában.

Csak azokkal a parlamenti pártokkal hajlandóak együttműködni, amelyek elfogadják a parlamenti demokrácia működését, valamint támogatják az elmúlt harminc évet átvilágító törvény létrehozását.

Tegnap derült ki, hogy az Állami Számvevőszék újabb 270 millió forintra bünteti a Jobbikot, ennek a felét bírságként kell befizetniük, másik felét levonják az állami támogatásukból.

Újabb 270 millióra bünteti a Jobbikot az ÁSZ, a párt a saját megszűnéséről tárgyal

A korábbi 660 milliós bírsággal együtt nem tudnak fizetni. Rendkívüli kongresszust hív össze a Jobbik, miután az Állami Számvevőszék újabb 270 millió forintos büntetéssel sújtotta a pártot - írja a Magyar Hang . Az ÁSZ a Jobbik kampányelszámolásának ellenőrzése során azt állapította meg, hogy 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadtak el.

A párt fizetésképtelensége miatt rendkívüli kongresszust hív össze, amelyen lehetőségként a Jobbik megszűnését is fel fogják vetni.

Figyelmébe ajánljuk