Az MCC helyi főhadiszállása lesz a miskolci Avas Szállót, de több milliárdot kell rá költeni

  • narancs.hu
  • 2023. november 6.

Belpol

1989 óta üresen áll, 2024 második felében indulhat a felújítása.

Elhárult az utolsó jogi akadály is a miskolci Avas Szálló felújítása elől: október végén a közgyűlés jóváhagyta a Mathias Corvinus Collegium Alapítvánnyal és az Avas talentum Ingatlanfejlesztő Kft.-vel tervezett megállapodást

írjaTelex. A felújítási tervekről Konyári György, az MCC miskolci képviseletvezetője a boon.hu-nak azt mondta, 2024 második felében kezdhetik el az építkezést, maga az épület pedig 2025-re készülhet el.

2020 végén vette meg az MCC a régi Avas Szállót, egy felújítási kötelezettséggel együtt. A 4 ezer négyzetméteres komplexumot 1989-ig használták, azóta üresen áll. Konyári elismerte, hogy "a 24. órában van egyébként az ingatlan, ezt laikus szemmel is látni".

A képviseletvezető elmondása szerint miután az MCC tulajdonába került az épület, az első fél év a feltárásokról szólt, a régihez ugyanis leghűebben szeretnék felújítani az egykori szállót. Az állagmegóvásra az MCC több mint százmilliót költött el.

Arról viszont egyelőre kevés konkrétumot tudni, hogy mire is akarják majd használni az ingatlant. Konyári a Boon-nak azt mondta, hogy "oktatási intézmény lesz, de emellett tényleg ki szeretnénk nyitni Miskolcnak, és ezek nem csak nagy szavak". Mindemellett azonban lesz az épületben étterem, kávézó és könyvesbolt is. Mindez több milliárdba fog kerülni az MCC-nek Konyári szerint.

Az MCC vidéki terjeszkedéséről korábban itt írtunk részletesen: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk