Az őszödi beszéd lejátszásával zavarták meg Gyurcsány szolnoki utcafórumát

Belpol

Súlyosabb incidens nem történt, a rendzavaró ellen szabálysértési eljárás indulhat.

Az őszödi beszédet játszották hangszórókon, amikor Szolnokon elkezdődött volna Gyurcsány Ferenc utcafóruma a Hild téren csütörtökön délután. A beszédet a tér egyik épületéből, a volt Pelikán Szálló teraszáról sugározták.

A helyszínt biztosító rendőrök előállították a rendezvényt megzavaró férfit, szabálysértési eljárás indulhat ellene. Miskolczi László, a DK választókerületi elnöke, aki az intézkedő rendőrökkel együtt ment be a szállodába, lapunknak azt mondta, egy olyan Fidelitas-tagról van szó, aki egyszer már Dobrev Klára utcafórumát is megzavarta, amikor a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bemutatta a szolnoki ellenzék egyik jelöltjét, Sziráki Pált.  

 
Szimpatizánsok Gyurcsány szolnoki fórumán
Fotó: A szerző felvétele 

A DK elnökének fórumát a történtek miatt félbeszakították. A több száz érdeklődő egy közeli helyszínre ment át, ahol folytatódhatott a kampányrendezvény. Gyurcsány Ferenc egyébként a fórumon többek között azt mondta, szerinte 500 ezren fognak szavazni az előválasztáson. Úgy vélte, Dobrev Klára lesz a győztes minisztelnök-jelölt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?