Az SZFE-s oktatók úgy folytatják az ellenállást, hogy a tiltás ellenére tanítanak

  • narancs.hu
  • 2020. november 11.

Belpol

A dolgozók sztrájkköveteléseinek ügyében a Fővárosi Ítélőtábla új eljárást rendelt el.

"A múlt péntek esti kancellári levélben foglalt tanítástilalom ellenére folytatjuk a tanítást, a továbbiakban ezt tekintjük az ellenállás új formájának. Hiszünk abban, hogy a félév határozat nélküli érvénytelenítése nem jogszerű és ellentétes még a kuratórium alapító okiratban foglalt kötelezettségeivel is” - közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatóinak sztrájkbizottsága a Színház Online-nal.

Az oktatók közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla mai döntésével jogszerűnek mondta ki a sztrájkköveteléseiket, és elismerte szeptember 25-i figyelmeztető sztrájkjuk jogszerűségét is.

"Az október 1-én megkezdett sztrájkunk elbírálására formai okok miatt egyelőre nem került sor. Ebben a kérdésben az Ítélőtábla az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította" - írták. Az elsőfokú bíróság korábban jogellenesnek nyilvánította a sztrájkot.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?