Azért vizsgált az NMHH egy animációs sorozatot, mert arra buzdítanak benne egy fiút, hogy egy másik fiút hívjon randira

Belpol

Egy néző jelentette be a Disney+-on futó műsort.

Júliusban megkezdett eljárása során a médiatanács jogsértést tárt fel a Disney+ tartalomkínálatában elérhető Baymax! című animációs sorozat egyik epizódja miatt a testület a holland társhatósághoz fordul - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A közlemény szerint a médiatanács nézői bejelentés alapján vizsgálta a streamingszolgáltatón futó sorozat ominózus részét, mert abban a sorozat főszereplője, egy robot arra bátorítja az egyik fiú szereplőt, hogy hívjon el randevúra egy másik fiút.

A hatóság vizsgálata megállapította, hogy a szolgáltató által "9+" kategóriába sorolt műsorszámot a magyar szabályozás értelmében a "12 éven aluliak számára nem ajánlott" minősítéssel lehetett volna csak sugározni. Mivel azonban a magyar nyelven is elérhető Disney+ Hollandiában bejegyzett társaság, a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, így a testület csak annyit tehet, hogy továbbítja az ellenőrzés eredményét az illetékes társhatóság, a Commissariaat voor de Media (CvdM) részére, írják a közleményben.

Az adott időszakban egyébként  közlemény szerint az ATV több műsorát is vizsgálták, és találtak is jogsértéseket. A Hazahúzó című műsorának egyik májusi adásában a riporter egy kistermelővel beszélgetett, amelyben olyan információk hangzottak el, hogy az már burkolt reklámnak minősült. Emellett hasonló okokból szabálytalannak bizonyult a Start+ Egészségügyi Percek rovatának két műsorrésze és a Pro Car című műsorszám egyik adása is.

A jogsértések miatt a hatóság két esetben bírságot szabott ki, két esetben pedig figyelmeztette a médiaszolgáltatót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk