Magyarországon a TEK feladata a gázinfrastruktúra védelme

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Belpol

Norvégiában már a hadsereget óvja a fúrótornyokat.

Az Északi Áramlat ellen elkövetett feltételezett szabotázsakciók miatt Európa-szerte mindenhol növelték a kritikus infrastruktúrák biztonságát. Norvégiában a hadsereget is kirendelték a fúrótornyokhoz. Magyarországon a Terrorelhárítási Központ feladata lett aa gázrendszer biztonságának folyamatos monitorozása - tudta meg a Napi.hu.

Még hétfőn számoltek be az illetékesek az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 tengeri csővezetékek három szálát ért „példátlan károkról”, ma pedig már egy negyedik helyen is szivárgást észleltek. A hatóságok szerint szabotázsakció és szándékos rongálás történhetett.

A jelenlegi feltételezések szerint a hálózatot valamilyen robbanószerkezettel rongálták meg, ezért több ország is fokozott biztonsági előkészületeket, óvintézkedéseket vezetett be a gázinfrastruktúra védelme érdekében.

Magyarország az ilyen berendezések védelme a Terrorelhárítási Központ feladata. A TEK a portál kérdére arról nyilatkozott, hogy "folyamatosan elemzik és értékelik – a jogszabály előírásainak megfelelően – a kritikus infrastruktúrák veszélyeztetettségét". A szervezet azt is kölzölte, hogy egyelőre nem rendelkeznek olyan konkrét információval, amely alapján további fokozottabb védelmi intézkedések elrendelésére lenne szükség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.