Balog Zoltán: Orbán Viktor nem tudott róla, hogy közbenjárok a kegyelmi ügyben

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Belpol

A református püspököt a Gulyáságyú Média csípte el egy ceglédi fogyatékos ápoló-gondozó otthon átadóján.

Ahogy a Gulyáságyú Média írja, egy olvasójuktól kapták a tippet, hogy a Novák Katalinnál K. Endrének, a bicskei pedofilügy bűnsegédjének elnöki kegyelmet kijáró Balog Zoltán szerdán Cegléden avatja fel a Molnár Mária Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon új tagintézményét, mely mintegy száz millió forint értékben valósult meg.

A stáb reggel nyolctól délután háromig várt a református egyházi vezetőre, mire az végül megérkezett a helyszínre. Mint írják, ugyan más sajtótermék forgatócsoportja bebocsátást kapott a református intézmény avatási ceremóniájára, a Gulyáságyú Média stábját nem engedték arra be a szervezők, így csak az utcán, kutyafuttában tudták feltenni kérdéseiket Balog Zoltánnak, aki először elzárkózott a válaszadástól, ám végül több tucat felvetésünk közül néhányra mégis hajlandó volt reagálni.

 

Az egyik ilyen kérdés volt az, hogy Orbán Viktor tudott-e arról, hogy Balog Zoltán a bicskei pedofilügy bűnsegédjének, K. Endrének Novák Katalin korábbi köztársasági elnöknél igyekszik kegyelmet kijárni.

A püspök erre röviden válaszolt: „nem tudott róla”.

A Gulyáságyú arról is érdeklődött, a Válasz Online cikke kapcsán, hogy miniszterége idején 36-szor utazott külföldre Novák Katalinnal, számos alkalommal kettesben. A püspök erre azzal felelt, hogy minden kabinetfőnökével előfordult, hogy kettesben utazott, amit pedig a cikk sejtet, „az egy gusztustalan dolog, úgyhogy gratulálok nekik”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.