Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 16.

Belpol

Az érvényes szavazatok 72 százalékát szerezte meg.

Valamennyi érvényes szavazat 72 százalékát Baranyi Krisztina szerezte meg a ferencvárosi előválasztáson – jelentette be Magyar György, az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság vezetője.

2030 ember voksolt érvényesen, ez a választók 5 százaléka. Magyar szerint az előválasztás sikeres volt.

Jancsó Andrea nem jelent meg az eredményhirdetésen, mert előre lekötött programja volt, és ezt előre jelezte is.

Baranyi Krisztinát a helyi Kulcs egyesületen kívül az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt támogatta. A Párbeszéd mindkét jelölt mögé beállt. A Momentum képviselője a helyszínen közölte, hogy a párt beáll Baranyi mögé. A DK korábban arra vállalkozott, hogy majd a győztest támogatja.

Baranyi köszönetet mondott a támogatásért, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ő lett a közös jelölt – írja a hvg.hu. Úgy látja, az ellenzéki pártok a vitás kérdéseket már lezárták, innentől már csak azzal kell foglalkozni, hogy legyőzzék a fideszes polgármestert. Baranyi elmondta, magától értetődőnek veszi, hogy Jancsó segít neki a kampányban. De nem ígér semmit, pozíciót előre nem osztogat, arról szerinte akkor kell beszélni, ha megnyerte a választást.

Baranyi Krisztina: „Itt arcuk van a tolvajoknak"

Bízik az ellenzéki pártok támogatásában, de enélkül is elindul független polgármesterjelöltként a főváros IX. kerületében Baranyi Krisztina. Az Együtt színeiben mandátumot nyert önkormányzati képviselőt a parkolási botrány utórezgéseiről, valamint a Fidesz és az MSZP közötti háttéralkukról is kérdeztük. Magyar Narancs: A mai állás szerint elindul polgármesterjelöltként Ferencvárosban?

Figyelmébe ajánljuk