Karácsony Gergely törvényileg tiltaná, hogy helyi vezetők önkormányzati lakásokban éljenek

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 16.

Belpol

Nem igazán szorulnak rá a bérlakásokra.

Törvénnyel kell megakadályozni, hogy az önkormányzati vezetők a kerület által birtokolt bérlakásokban lakjanak – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A politikus sajtótájékoztatóján közölte, Budapest I. kerülete szimbólumává vált az egész országban uralkodó politikának, amely szerint a választott vezetők nem szolgálni, hanem uralkodni szeretnének. Karácsony emlékeztetett, az önkormányzati lakásokat politikusok lakják, miközben mások nélkülöznek.

Karácsony Gergely kezdeményezésére ezért ellenzéki képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amelyben megtiltják, hogy választott önkormányzati vezetők önkormányzati bérlakásokban lakjanak.

V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelöltje hangsúlyozta, alapvető emberi értéknek kell lennie, hogy a döntéshozó nem "kerít el egy darabot" saját céljára a közösségi vagyonból.

Hozzátette, az I. kerületben kiderült, hogy a polgármester, családja és egyes üzletfelei is önkormányzati bérlakásban laknak, ráadásul a piacinál jóval alacsonyabb bérleti díjért.

Neked ajánljuk