Újabb fideszes politikusra bukkantunk a belvárosi ingatlanmuytik homályában

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2019. augusztus 16.

Belpol

A háttérben egy volt FTC-elnök és a fideszes Becsó Zsolt alakja sejlik fel – utóbbi üzlettársa akar vendéglátóhelyet nyitni a Hold utcában.

A magyar Narancs oknyomozó újságírója, Nagy Gergely Miklós hónapok óta nyomoz a Rogán Antal korábbi polgármester által hátrahagyott V. kerület mutyigyanús ingatlanügyei után. A cikksorozat újabb részében ismét egy fideszes politikus ügyeire bukkant.

Ízelítő a cikkből:

A Parlamenthez közel, a Batthyány-örökmécsesnél járunk, a Hold utca és a Báthory utca sarkán. Ez a történelmi Belváros elegáns környékeinek egyike, körös-körül nívós és prémium kategóriás boltok, vendéglátóhelyek; az itteni lakások négyzetméterára rég az egekben van.

Becsó Zsolt (balra) egy fideszes sajtótájékoztatón

Becsó Zsolt (balra) egy fideszes sajtótájékoztatón

Fotó: MTI

A Hold utca 23. elkeseredett lakói szerint hamarosan az ő házuk földszintjén is vendéglátóhely nyílik, talán borbár, talán étterem, ezt még nem tudják pontosan – ugyanis az, aki gőzerővel vezényli az átalakításokat a közel 275 négyzetméteres üzlethelyiségben. (...)

Tavaly kezdődött az átalakítás, egész meghökkentő epizódokkal. Például a több mint százéves ház földszinti ablakai és ajtói alatti kő fellépő-lépcsőit a lakók szerint egyszerűen elbontották, hogy egyszerűbb legyen belépni a helyiségbe (vagy az új nyílászáró méretei miatt?), így ugyanis az már szintben van a járdával – csakhogy ezt nem tehették volna meg önhatalmúlag, hiszen ez a rész jogilag a társasház közös tulajdonát képezi. Több helyen többször is átfúrták a pincefödémet, amihez pedig szintén társasházi hozzájárulás kellett volna.

(...)

Az ingatlan tulajdonosa jelenleg is a Marinus Kft., amely közel két évtizeddel ezelőtt vásárolta. (...) A cégben egyébként feltúnik a Fradi krábbi elnöke, a belvárosi ingatlanprivatizáció nyertese, Rieb György. Egy birtokunkban lévő dokumentum szerint ugyanakkor a Marinus mára háttérbe vonulhatott a Hold utca 23-ban. Az üzlethelyiségre 10 éves bérleti szerződést kötöttek, a településképi bejelentést az Easy Sör és Bor Kft. tette meg – és e céggel már meg is érkeztünk a fideszes háttérvilágba, mégpedig Nógrádba.

Az Easy Sör és Bor ügyvezetője az a Molnár Arnold, akinek a közvetlen környezete a trafikmutyi egyik komoly nyertese: Salgótarján 19 trafikjából 12 Molnáréknál landolt. Molnár Arnold persze több mint szerencsés vállalkozó, mert egyúttal Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő üzlettársa.

Arról, hogy a lakók mit próbáltak tenni az építkezés ellen, hogy az egyes hivatalok miért nem lépnek a szabálytalan építkezéssel kapcsolatban, és a cég miért építkezik kormányhivatali tiltás ellenére, bővebben a friss Magyar Narancsban olvashat.

Ahhoz, hogy az ilyen, jelentős oknyomozó munkát igénylő cikkek megszülethessenek, önökre, az olvasók támogatására van szükség. A mi munkánkat úgy támogatja, hogy rendszeres vásárlója, esetleg előfizetője a lapnak. Csütörtöktől kapható az újságárusoknál vagy előfizethet rá itt.

Magyar Narancs

Nagyon sokat hoz! Fizessen elő, és ajándékba parádés kedvezményeket nyújtó Magyar Narancs olvasókártyát küldünk! Részletek Előfizetés-vásárlásáról azonnal e-mailes visszaigazolást küldünk Önnek. Ajánlatunk csak belföldi előfizetés esetén érvényes. Külföldi kézbesítési cím esetén lapunkat megrendelheti a hirlapelofizetes [at] posta [dot] hu e-mail címen. A Magyar Narancs digitális változata olvasható okostelefonon, tableten, személyi számítógépen, és a vasalón is dolgozunk!

Figyelmébe ajánljuk