Foghíjtelekre zsúfolták a gyerekeket, közben a jordán szállodás és a Belváros szétperli egymást

  • Nagy Gergely Miklós
  • Németh Dániel
  • 2019. március 28.

Belpol

Minden Rogán Antallal kezdődött.

A legújabb belvárosi ingatlanmutyikat bemutató sorozatunkban a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban először foglalkozunk olyan üggyel, amelynek a sajtóban már megjelent előzménye – de csak azért mert a nem mindennapi fejleményekről még nem írt senki.

Miután mi írtuk meg, hogyan bővült Szathmáry Kristóf birodalma olcsóra értékelt belvárosi ingatlanokkal, azzal is foglalkoztunk, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, a 2014 óta regnáló fideszes polgármester és köre továbbfejlesztette a Rogán-féle ingatlanértékesítési technikákat azzal, hogy ma már lényegében bárki hozzájuthat bagóért értékes ingatlanokhoz az V. kerületben – még bérlőnek se kell lennie hozzá. Ezután a belvárosi Fidesz-Leisztinger-tengelyt tártuk fel, amelyben nem volt nehéz megpillantanunk Kertész Balázs alakját is, akihez (jelenlegi, vagy korábbi) sógorán keresztül jutottunk el.

Súlyos, milliárdos tételt elérő ügyek ezek összességében, ehhez képest legújabb sztorinkban, a tavaly ősszel nagy port kavart Bástya utcai játszótér utóéletének lekövetésekor inkább a következményekre és a körülményekre figyeltünk, semmint az üzleti szempontokra.

A játszótér akkor került az érdeklődés középpontjában múlt ősszel, amikor a telek új tulajdonosa bontani kezdte az óvoda játékait. Az önkormányzat akkor hibáztatta a jordán vállalkozót, azt sugallva, hogy nem teljesen jogszerű, amit csinál.

Bástya utcai telek ma parkolóként működik

Bástya utcai telek ma parkolóként működik

Fotó: Fotók: Németh Dániel

Az elmúlt fél évben ugyanakkor nemigen lehetett hallani az ingatlanról, pedig történt ott jó pár dolog, ami kiderül cikkünkből:

-         az óvodásokat most egy olyan ház mellé hordják játszani, amely korábban Habony Árpád lakhelye volt, de lett itt lakása Szentgyörgyvölgyi Péternek is

-         a foghíjtelek elég szűkös, nagyjából csak az óvodások harmada fér el itt

false

 

-         WC sincs

-         a gyerekeket a szomszéd házból vizes zacskóval dobálták meg

-         másokat a Károlyi-kertbe visznek

-         érintett szülők beszélnek a problémákról az új helyzettel kapcsolatban

-         eközben a Narancsnak sikerült megszólaltatni a jordán vállalkozót, akinek elbeszéléséből egy nagyon fura történet kerekedik ki az önkormányzatra nézve

-         cikkünkből kiderül, hogy az önkormányzat és a jordán vállalkozó ma már többszörösen perben áll egymással

Az egész történetből pedig pontosan látszik: milyen is az, amikor a gyerekek isszák meg a levét annak, hogy Rogán Antal egykori ingatlanügye befuccsolt.

A Bástya utcai játszótér részletes történetét a csütörtökön megjelent Magyar Narancsban olvashatja. Itt elő is fizethet a lapra:

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk