Bemutatta választási programját az LMP: „Az ország a tanácsrendszer felé tart, mindenről politikailag irányított hivatalnokok döntenek”

  • narancs.hu
  • 2017. december 14.

Belpol

Jaj, nagyon rossz irányba mennek a dolgok!

Bemutatta közös, 2018-as választási programját csütörtökön az LMP és az Új Kezdet. Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt a dokumentumot ökopolitikai programnak nevezte, és azt mondta, hogy

polgármesterek, döntéshozók részvételével készítették,

így szerinte jól alkalmazható a mindennapokban jelentkező problémákra.

Gémesi György és Szél Bernadett a programbemutatón

Gémesi György és Szél Bernadett a programbemutatón

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szél szerint a gazdaságpolitikájuk lényege, hogy a fejlődésből az emberek széles rétege profitáljon, ezért fenntartható jóllétet ígérnek. Programjuk megoldást kínál a bérválságra is, a multik helyett pedig a hazai kis- és közepes vállalkozásokat tekintik partnernek. A büdzsé 20 százalékát fordítanák az oktatásra, a jelenleginél nagyobb hangsúlyt fordítanának a betegségek megelőzésére, ehhez pedig megerősítenék az egészségügyi alapellátást.

Gémesi György, az Új Kezdet elnöke szerint

az ország jelenleg a rosszul működő tanácsrendszer felé tart,

ahol mindenről a politikailag irányított hivatalok és nem a választott tisztségviselők döntenek.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?