Benyújtotta lemondását az egészségügyért felelős államtitkár

  • narancs.hu
  • 2018. október 2.

Belpol

Egyre nagyobb bajok mutatkoznak az egészségügy irányításában.

A Népszava úgy tudja, hogy Nagy Anikó, az Emmi államtitkára kész lemondani posztjáról. Mindezt ráadásul nem a tárcavezetőjével, hanem egyenesen a miniszterelnökkel tudatta.

Úgy tűnik, továbbra is nagy a jövés-menés az egészségügy területén. Kásler Miklós, az Emmi vezetője a kormányváltás után nagytakarítást végzett az egészségügyi igazgatóságon. Gyakorlatilag nincs olyan középvezető az egészségügyi igazgatáson, akit az új miniszter még ne cserélt volna le.

Ennek ellenére egyre bizonytalanabbnak látszik Kásler maradása. A vezetési válság immár nyilvánvaló, az ágazatban is sokan aktívan latolgatják, meddig maradhat még a miniszter, ám vannak olyanok, akik biztosan tudják, hogy Kásler Miklós marad, és éppen ő dolgozik saját államtitkára elmozdításán – írja a Népszava.

Frissítés: Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, megerősítve az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat az MTI-nek  írja a hvg.hu. „Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel” – közölte Nagy Anikó, aki szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Nagy Anikóról még a nyáron közöltünk részletes portrét.

A sokoldalú harcos

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatói pozícióját cserélte az egészségügyi államtitkári székre. Kérdés, mekkora teret kap Kásler Miklóstól. És Orbán Viktortól.

 

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.