24.hu: Pokorni Zoltán már nem indul újra

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Belpol

Fonti Krisztina lehet a Fidesz polgármesterjelöltje a XII. kerületben, de erre csak az utal, hogy az utóbbi hetekben gyakrabban szerepel.

Nem indul újra Budapest XII. kerületében a polgármesteri tisztségért Pokorni Zoltán, a Fidesz régi politikusa, aki 2006 óta állt az önkormányzat élén – valószínűsíti a 24.hu.

A lap ezt arra alapozza, hogy hónapok óta beszélik a kerületben Pokorni Zoltánról, hogy visszavonul. Igaz, az írott forrás egyelőre mindössze annyi, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi szervezete január 25-én azt firtatta saját Facebook-oldalán, hogy most ők jelentsék be, hogy Pokorni idén már nem indul, vagy valaki más fogja. 

A 24.hu megkérdezte telefonon Pokorni Zoltánt arról, végleg eldőlt-e a visszavonulása. Azt felelte, hogy egyelőre nem nyilatkozik, mert a főpolgármester-jelölés elhúzódik, és emiatt a párt azt kérte a kerületi vezetőktől, hogy amíg fel nem száll a füst, tartózkodjanak a nyilvánosságtól. 

A 24.hu úgy tudja, hogy a Fidesz Fonti Krisztinát, Pokorni jelenlegi helyettesét indíthatja a polgármesteri tisztségért a XII. kerületben. A végső szót pénteken jelöltállító csoportgyűlésen mondhatják ki. 

Fonti Krisztinát az utóbbi hetekben aktívabbnak látja a hírportál. A Budapest ostromának áldozatairól szóló megemlékezés kapcsán arról posztolt a Facebookon, hogy ilyenkor minden évben neonácik vegyülnek a Kitörés túra résztvevői közé, tiltott önkényuralmi jelképekkel, ez pedig félelmet és felháborodást kelt az itt élőkben, benne is. Ez ügyben Budapest rendőrkapitányához fordult.

Fonti Krisztinát e bejegyzése miatt állítólag megfenyegették. 

Pokorni Zoltán leköszönése vagy maradása azért lehet fontos, mert személyes támogatottsága nagyobb, mint a Fidesz tábora, ezért ha nem indul, az esetleg növelheti az ellenzék esélyeit. A polgármesteri tisztségért a kerületben ringbe száll Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke. A Momentum Farkas Csaba korábbi rendőrkapitányt, az LMP pedig Kendernay János korábbi társelnököt indítja.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk