Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-helyettese

  • narancs.hu
  • 2022. április 30.

Belpol

Mivel az eddigi helyettes, Gy. Németh Erzsébet bejutott a parlamentbe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gy. Németh Erzsébet a 14. helyen szerepelt az ellenzéki pártszövetség országos listáján, így a DK-s politikus is bejutott a parlamentbe. Főpolgármester-helyettesként azonban döntenie kellett: marad a Fővárosi Közgyűlésben vagy beül a parlamentbe, a két pozíció ugyanis összeférhetetlen.

Április közepén a DK azt közölte, hogy Gy. Németh felveszi a mandátumát, és a törvény által biztosított harminc napon belül lemond a budapesti főpolgármester-helyettesi posztjáról. Utódjáról így a DK dönthetett.

A párt szombati közleményében azt írja, a Demokratikus Koalíció elnöksége "a mai napon úgy döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz".

Majd hozzáteszik:

A DK főpolgármester-helyettesnek Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelöli.

Gy. Németh 2002 és 2010 között az MSZP színeiben volt már parlamenti képviselő. 28 éve tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, és a 2019-es önkormányzati választás után lett Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk