Bréking: Rogán Antal kilenc órát tölthetett a rendőrségen

  • narancs.hu
  • 2017. június 9.

Belpol

Az ember, akit nyugodtan lehet bűnözőnek nevezni.

Rogán Antal – akiről szerda óta hivatalosan is le lehet írni, hogy bűnöző, mivel a másodfokú bíróság jogerősen kimondta: lehet így nevezni a propagandaminisztert – a Jobbik szerint április 2-án, délután 5 órától egészen hajnali 2-ig tartózkodott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) központjában, Pintér Sándorral együtt – írja a 24.hu. Az egészben az az érdekes, hogy éppen aznap volt a CEU melletti első demonstráció, amikor több ezer vonult utcára az egyetemért.

A jobbikos Mirkóczki Ádám szerette volna megtudni, miért volt Rogán a rendőrségen, esetleg maga Orbán Viktor küldte-e oda, ahogy arra is kíváncsi volt, hozott-e az ORFK épületében bármilyen intézkedést a Louis Vuitton-holmik nagy kedvelője, ezért kérdést intézett a kormányfőhöz.

via GIPHY

Mirkóczkinak nem Orbán, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt, aki érdemben nem cáfolta, hogy Rogán a rendőrség épületében pihente ki a hét fáradalmait. Szemben a Jobbikkal, a kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek és államtitkárok mozgásáról. Így szemben a Jobbikkal nincs tudomásunk arról, hogy a kormány tagjai mikor és hol tartózkodnak. Viszont a kormány minden tagja jogosult belépni bármely közigazgatási szerv épületébe – írta az éppen ügyeletes fideszes.

Közben a Hír TV is megkereste az ORFK sajtóosztályát és a Miniszterelnöki Kabinetirodát az ügyben – választ egyelőre nem kaptak.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.