„Bűncselekmény hiányában” megszüntette az ügyészség az eljárást Magyar Péter ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. október 2.

Belpol

Egy Tinder-randiból kerekedett a történet, a nő fideszes önkormányzati jelölt volt.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, ami azután indult, hogy egy magánszemély feljelentést tett Magyar Péterrel szemben szexuális kényszerítés miatt – közölte Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére. Az ügy egy júliusi médiavádhoz kapcsolódik, amikor egy bizonyos Ádám Laura kitakart arccal arról beszélt a TV2-nek, hogy Magyar Péter erőszakoskodott vele, miután egy Tinder-randin egy ötcsillagos hotelben találkoztak. Állítása szerint Magyar agresszíven viselkedett vele, „le kellett lökdösnie” magáról.

Az esetről a Mészáros Lőrinc által támogatott Index is cikkezett, ezt követően körbejárta a kormánymédiát a hír. Így született feljelentés az ügyben.

„A feljelentő a cikken és a bejegyzésen felül hivatkozott a nő televízióban közzétett azon nyilatkozatára is, miszerint a férfi »szexuális ragadozóként« viselkedett” – mondta Kovács Katalin, hozzátéve, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást a feljelentés után. Ebből kiderült, hogy a nő és Magyar Péter tavaly szeptemberben ismerkedtek meg, több mint kéthetes üzenetváltás és beszélgetés után együtt töltöttek egy hétvégét egy szállodában. „A közösen használt privát hotelszobában bűncselekmény nem történt, mivel a bűncselekmény jogi tárgya” – közölte az ügyész.

A Tisza elnöke az egész ügyet hazugságnak nevezte: „Először azzal hazudják tele a sajtót, hogy fiatalkorúakat zaklattam egy olyan szórakozóhelyen, ahova egyébként 18 év alattiak be sem tehetik a lábukat. (…) Aztán most megfizetnek egy hölgyet, aki előad egy újabb mesét arról, hogy vele is erőszakoskodtam. Amiből megint egy szó sem igaz. Olyan mondatokat adnak a számba, amiket én soha senkinek nem írtam és mondtam. Egy nap után kiderült a hölgyről, hogy fideszes önkormányzati jelölt volt.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk