Civilek és kutya vigyáz Hadházyra, stúdiót is kapott

  • narancs.hu
  • 2022. november 1.

Belpol

A független országgyűlési képviselő péntekig sátorozik az MTVA székháza előtt, aznapra tüntetést hívott össze.

„Ma éjjel már nem csak az MTVA (pontosabban Pintér) biztonsági őrei figyeltek a Kunigunda útja túloldaláról , hanem Kira kutya és civilek is vigyáztak rám váltásban, köszönöm!” – írta kedden hajnalban a Facebookon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki múlt pénteken vert sátrat az MTVA Kunigunda úti székháza előtt.

A politikus azt tervezi, hogy november 4-ig, péntekig táborozik ott. Azt szeretné elérni, hogy aznap mindazok, akik elégedetlenek a közszolgálati média munkájával, vonjanak blokádot az épület köré. A demonstrációt pénteken 17.30-ra hirdette meg.

A HVG idézte Hadházyt, aki azt mondta a sátorverés napján, hogy addig nem lehet megállítani ezt a kormányt, amíg a közmédia így működik, ahogyan eddig. A képviselő hazugsággyárnak nevezte az MTVA-t, amelyet szerinte ismét a köznek kellene birtokbe vennie. Ehhez új, konszenzusos alapon megválasztott elnököt kellene kinevezni a szervezet élére, és be kellene tiltani a fizetett állami propagandát. 

Hadházy tiltakozása közben is tart fogadóórát, és lehetőségei szerint folytatja eddigi munkáját.

Hétfőn azt írta a közösségi oldalon, hogy az MTVA stábja az út túloldaláról reggel nyolctól este 11-ig kamerázza őt, járó motorú autóból, mert a benn ülők biztosan fáznak. 

„Annyi pénzük van (Önöktől), hogy a felvett anyagból egyetlen tudósításra sem futja nekik. Gondolom, megvárják, amíg hasraesek a sátor zsinórjában, vagy észreveszik, hogy lyukas a zoknim (mondjuk ahhoz be kell bújniuk a hálózsákomba)” – írta Hadházy.

A képviselő bejegyzésére válaszul az MTVA Ismét hazudik Hadházy Ákos címmel adott ki közleményt.

A közmédia szerint nem igaz, hogy a közmédia reggeltől estig „kamerázza” Hadházyt, mert „a stáb mindössze a képviselő hírérték szempontjából értékelhető »performanszait«, aktivitásait dokumentálja annak érdekében, hogy adott esetben a köztudottan olcsó politikai balhék gerjesztésében érdekelt képviselő valótlan állításait egyértelműen cáfolhassa. A televíziós újságíró szakma része, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében egy-egy hosszabb esemény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodnak a stábok, ezért Hadházy Ákos kirohanása a közmédia ellen egyértelmű bizonyítéka annak, hogy számára kellemetlen, ha nem tud akadálytalanul hazudni” – írta az MTVA.

A közleményt Hadházy is megosztotta, egy képpel, amelyen azt örökítette meg, hogy az egyik stáb nem tudott elmenni, mert várakozás közben lemerítették az autó akkumulátorát.

Hadházy megköszönte a közleményben a rá vonatkozó minősítést – „a köztudottan olcsó politikai balhék gerjesztésében érdekelt képviselő” –, szerinte többek között ez a közlemény is illusztrálja, mi a gond a közmédiával, és ő miért ül ott a székház előtt harmadik napja. „Ha esetleg még mindig nem értik, miért vagyok itt, hívjanak be nyugodtan, elmondom szívesen élő műsorban. Kár ezért reggel 8-tól este 11-ig egy stábot kint tartani” – írta Hadházy.

A képviselő a sátornál stúdiófelszerelést is kapott Dömsödi Gábor producertől, beszélgetéseit ezzel rögzíti. Vendége volt már Nagy Navarro Balázs, aki korábban már tiltakozott az ellen, ahogy a közmédia a híreket kezeli.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.