DK: A zsíros kenyér is kétszer annyiba kerül, mint tavaly

  • narancs.hu
  • 2023. február 13.

Belpol

Az ellenzéki párt a KSH adataira hivatkozik, a Rákosi-korszakot emlegeti.

Történelmi rekordot döntött az infláció, a KSH legfrissebb adatai szerint kétszer annyiba kerül a kenyér, a vaj és a zsír, mint egy évvel ezelőtt – állapította meg online sajtótájékoztatóján hétfőn Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a népjóléti bizottság elnöke.

Az ellenzéki politikus szerint „az orbáni infláció miatt már megfizethetetlen egy egyszerű bevásárlás is, hiszen utoljára a Rákosi-korszakban drágult ilyen mértékben a kenyér, a vaj és a zsír. Így egyre nehezebb kifizetni a kisebb bevásárlásokat is, mert a hétszeres rezsiemelés és a minden más termékre kiterjedő általános drágulás mellett egyre kevesebb pénze marad az embereknek az alapélelmiszerekre”.

Varga emlékeztet, az áfa mértéke is magasnak számít európai viszonylatban, így a kormány szerinte még nyerészkedik is az infláción. 

A DK-nak az a véleménye, hogy ezt a drágulást azzal lehet megállítani, ha az európai uniós forrásokat hazahozzák, és a magyar gazdaság visszaszerzi a bizalmat, amit elveszített. Ezeket a feladatokat azonban Varga szerint az Orbán-kormány nem képes megoldani, csak a DK árnyékkormánya tudná megállítani az inflációt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk