DK: dokumentum bizonyítja, hogy a Kiss László elleni eljárást a pártállam legfelső köreiből igényelték

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 26.

Belpol

Két napot adtak „az érintett fideszeseknek”, hogy önként jelentkezzenek, mielőtt nyilvánosságra hozzák. 

Dokumentum bizonyítja, hogy Kiss László elleni „koncepciós eljárást” a fideszes pártállam legfelső köreiből igényelték – közölte Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese hétfőn.

A DK alelnöke szerint olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amelyek egyértelműen bizonyítják: 

a Kiss László óbudai polgármester elleni koncepciós eljárás nem a Központi Nyomozó Főügyészség szorgalmas munkájából keletkezett.

Mint a párt közleményében fogalmaz, „ennek a konstruált ügynek a létrehozására a fideszes pártállam felső köreiből fogalmaztak meg igényt. Ugyanolyan konstruált, jól felépített, hamis vallomásokra alapozott üggyel állunk szemben, mint amilyennel egykor Tátrai Miklósnak vagy Czeglédy Csabának szembe kellett néznie. Őket hosszú évekre, ártatlanul letartóztatásba helyezték, miközben az olyan címeres tolvajok, mint Völner Pál, Simonka György, vagy éppen a lomb nélküli lombkoronasétányáról elhíresült Filemon Mihály szabadon élhették tovább luxuséletüket a magyar emberektől ellopott pénzből. Kiss László esetében a Fidesz nem nyugodott bele Óbuda 2019-es elvesztésébe, ezért döntöttek úgy, hogy egy évek alatt gondosan felépített, szövevényes akcióval korrupciós gyanúba keverik és megbuktatják a polgármestert”. 

Vadai szerint a DK-nak erről a „politikai megrendelésről” bizonyítéka is van, amit 48 óra múlva mutatnak be, vagyis ennyi ideje van „az érintett fideszeseknek, hogy önként jelentkezzenek”. 

Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét augusztus közepén tartóztatták le a kerületet érintő korrupciós ügy miatt. Egy korábbi munkatársa vádalkut kötött az ügyészséggel, illetve mint kiderült, a feleségének üzlettársával kötött szerződést az önkormányzat. Kiss minden vádat tagad.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk