Eredetileg Zelenkszij emelte volna fenyegetően a kezét a nemzeti konzultációs plakátokon

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 26.

Belpol

Aztán valamiért úgy döntöttek, hogy Alex Soros fog fenyegetőzni. Végül azonban az ő fenyegető kezét is eltávolították a plakátokról. 

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Lakmusz a „szuverenitásunk védelméről szóló” nemzeti konzultáció előkészítéséhez készült dokumentumok megismeréséhez, melyet nem kaptak kézhez, de betekintés során jegyzeteket készíthettek róluk. Így derült ki, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda nettó 4,5 millió forintért rendelt fókuszcsoportos kutatást Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media Kft.-től. A felmérésben hat fő, 20 és 64 év közötti férfiak és nők vettek részt, akiknek legmagasabb végzettsége egy kivétellel az érettségi volt.

Az alábbi szlogenerkől kellett véleményt mondaniuk:

  • „Nem dönthetnek a fejünk felett!”, 
  • „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”, 
  • „El a kezekkel Magyarországról!”, 
  • „Brüsszel visszalökne minket a múltba”,
  • valamint „Védjük meg Magyarországot!” 

Az első három szlogenhez tartozó plakátterven Alex Soros, Soros György fia, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök volt látható, a negyediken Gyurcsány Ferenc, az utolsón pedig viharfelhők az égen szerepeltek. Az adatokba betekintést nyerő portál szerint Zelenszkijt feltartott mutatóújjal jelenítették meg, hasonlóan azokhoz a plakátokhoz, melyeken Alex Soros került. (Ezeket később átragasztották).

„A feltartott mutatóujj nagyon jó, a dirigálás megjelenik”, „átjön a lenézést, a felsőbbrendűségi érzés, ami a többi képen nem” – értékelték a kreatívot a fókuszcsoportos kutatásban részt vevők. Az egyikük szerint azonban „nem volt összeegyeztethető” a Sorosról és Zelenszkijről készült kép. Végül nem is ez került az utcákra. 

A lap beszámolója szerint a minisztérium a kérdőívek népszerűsítéséért összesen több mint két és fél milliárd forintot fizetett ki Balásy két cégének. Ezen felül a konzultáció honlapjára és robo-call hívásokra is jutott pénz, így a kormány 2023 őszén összesen legalább 2,9 milliárdot költött. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk