DK: Nőni fog a palackos gáz ára a kormány miatt

  • narancs.hu
  • 2023. július 1.

Belpol

Az ellenzéki párt emlékeztet, ez a legszegényebb családokat és a kisnyugdíjasokat sújtja.

Az Orbán-kormánytól újabb kegyetlen és cinikus lépés, hogy eltörli a PB-gázpalackok hatósági árát – ez Gy. Németh Erzsébet és a DK árnyékkormányának véleménye.

Az ellenzéki párt „szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere” szerint úgy volt, azért nincs szükség a hatósági árra, mert állami ellenőrzésekkel akadályozzák meg a palackos gáz árának emelkedését, „csakhogy ezt a részt a Törvényalkotási Bizottság csütörtöki ülésén egyszerűen kihúzták az eredeti fideszes törvényjavaslatból. Így már semmi sem állíthatja meg a PB-gázpalackok brutális drágulását” – mondta Gy. Németh.

Az Árnyékkormány szerint a PB-gázpalackok áremelése olyan megszorítás, amely az orbáni inflációtól leginkább szenvedő rászorulókat, az alacsony jövedelmű családokat és a kisnyugdíjasokat sújtja.

„Pedig Orbán Viktor is tisztában van vele, hogy rengetegen élnek olyan nehéz körülmények között Magyarországon, akiknek nincs lehetőségük vezetékes gázzal fűteni és főzni. Így számukra szó szerint létszükséglet a PB-gázpalackok megvásárlása” – érvel Gy. Németh Erzsébet. 

A DK –közleménye szerint – arra készül, hogy kormányra kerül, letöri az inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk