DK-szóvivő: egy vidéki fideszes önkormányzati képviselő adta át a Márki-Zay-dossziét

  • narancs.hu
  • 2021. október 25.

Belpol

Barkóczi Balázs több részletet azonban nem árult el a 24.hu megkeresésére.

Ahogy beszámoltunk róla, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter hétfőn egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lejárató anyagokat adott át róla a Fidesz a DK-nak. A baloldali párt viszont nem használta fel a dokumentumokat az előválasztási kampányban, hanem átadta azokat Márki-Zay-nak, aki bemutatta azokat a sajtó képviselőinek, illetve azt ígérte, hogy rövidebb formában az interneten is elérhetővé fogják tenni az iratokat.

A 24.hu ezután kereste meg a Demokratikus Koalíció szóvivőjét, aziránt érdeklődve, hogy miként kerültek a Márki-Zay által bemutatott dokumentumok az ellenzéki párthoz. Barkóczi Balázs a megkeresésre elmondta:

„Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökről összegyűjtött lejárató információkat tartalmazó dossziét egy szintén helyi DK-s önkormányzati képviselőnek.”

A szóvivő hozzátette: „az előválasztás második fordulójában kapták meg az említett dokumentumokat, amiket nem használtak fel, hanem átadták azokat Márki-Zaynak. A DK szóvivője a lap megkeresésére elmondta, szerinte demokrataként viselkedtek, ám azt – noha tudja – nem árulta el, hogy pontosan kitől származnak az iratok, és azt sem, hogy melyik vidéki város kormánypárti önkormányzati képviselője a dosszié forrása.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk