Turistabusz-gate: nyilatkozatban feszül egymásnak a DK és a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2021. október 25.

Belpol

Avagy ki buszoztatott közpénzből és kinek savanyú a szőlő?

Online sajtótájékoztatót tartott hétfőn Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője, a hétvégi Békemenet ügyében. Ezen azt követelte, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a futballakadémiák, önkormányzatok és kistérségek azon buszainak bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai kormánypárti felvonulásra. Barkóczi Balázs hangsúlyozta, hogy a sajtóhírek szerint a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-i ünnepre.

Önkormányzati buszokkal szállították az embereket a Békemenetre!

Követeljük, hogy a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit! Jogunk van tudni, hogy mennyi közpénz ment el a kormányzati demonstrációra! Kövesd élőben, és oszd meg Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Barkóczi Balázs on Monday, October 25, 2021

Ebből következően két eset lehetséges: a CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, vagy pedig az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelenül  használták fel a járműveket arra, hogy az ország más pontjairól, sőt külföldről hozzanak embereket a Békementre – fogalmazott a politikus. A szóvivő hozzátette, ha fizettek is a járművekért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, mert a CÖF is közpénzből működik.

Bár Barkóczi az elvileg civil CÖF-ön kérte számon a buszoztatást, kérdéseire mégis a Fidesz adott kiadott egy válasz-közleményt.

„Jaj, de nagyon savanyú a szőlő a baloldalnak, kórusban támadják a Békemenetet, mert szembesültek vele, hogy amíg a nemzeti oldalon több százezren ünnepeltek együtt és álltak ki Magyarországért, addig a baloldalra már a saját szimpatizánsaik se kíváncsiak.” – szólt a kormánypárti reakció. 

A Fidesz szerint ugyanis már a saját szavazóik sem hisznek az ellenzéknek, „mert mára egyértelmű, hogy Gyurcsány bedarálta a baloldali pártokat és ő akar visszatérni a hatalomba. Nincs két baloldal. Egy baloldal van. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal csak a legújabb kiadás.”

Mindeközben sajtótájékoztatót tartott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, amelyben olyan róla szóló lejárató anyagokat mutatott be, melyeket a Fidesz juttatott el a DK-nak, ám a baloldali párt ahelyett, hogy felhasználta volna azokat az előválasztási kampányban, átadta inkább Márki-Zay Péternek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

FIDESZ MEGFIGYELÉS DK MÁRKI-ZAY PÉTER ELŐVÁLASZTÁS 2021 LEJÁRATÓ ANYAGOK ELŐVÁLASZTÁSI KAMPÁNY

ELŐZŐ CIKK A ROVATBANHadházy: vádemelés történt, de semmi ok az örömre

Hadházy: vádemelés történt, de semmi ok az örömreKÖVETKEZŐ CIKK A ROVATBANDúró Dóra bemutatja: ők lesznek a Mi Hazánk képviselőjelöltjeiDúró Dóra bemutatja: ők lesznek a Mi Hazánk képviselőjelöltjei

NEKED AJÁNLJUK

Figyelmébe ajánljuk