Dobrev Klára gratulált Márki-Zay Péter győzelméhez, mindenben támogatni fogja

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Belpol

A DK jelöltje arra kér mindenkit, hogy mostantól kezdve „ne foglalkozzunk egymással”. 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje telefonon gratulált Márki-Zay Péternek az ellenzéki előválasztáson elért eredményéhez, amit a sajtó képviselői előtt is megismételt.

„Ma estétől kezdve ő a hatpárti közös miniszterelnök-jelölt”

– mondta Dobrev az eredményértékelő sajtótájékoztatóján.

 
Fotó: Sióréti Gábor
 

Hozzátette, mindenben támogatni fogja a Mindenki Magyarországa Mozgalom győztes jelöltjét. Mint mondta, most már tudjuk, hogy kik a képviselőjelöltek és ki a miniszterelnök-jelölt, akik megküzdenek Orbán Viktor rendszerével. Azt szeretné kérni mindenkitől, azoktól is akik ünnepelnek, és azoktól is, akik csalódtak, hogy innentől kezdve már „ne foglalkozzuk egymással”. 

„Egyetlen egy dologgak kell foglalkoznunk, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás hogyan fogja legyőzni Orbán Viktor kormányát. Mindannyiunknak ez az érdeke, feladata, felelőssége” 

– mondta Dobrev Klára, aki azzal kapcsolatban is erről beszélt, hogy többször rákérdeztek nála, hogy korábban azt mondta, alkalmatlannak tarrtja Márki-Zay Pétert a miniszterelnökségre. Most azt hangsúlyozta, a választók döntöttek.  

Megköszönte a támogatást az aktivistáknak, a szavazóknak, és a DK szimpatizánsainak, akik nélkül „az ellenzéki előválasztás nem jöhetett volna létre”. Hozzátette, a DK a legerősebb ellenzéki pártként fogja folytatni a küzdelmet. 

Márki-Zay Péter pár órája azt nyilatkozta a Narancs.hu-nak, hogy együtt fog dolgozni Dobrev Klárával. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.