Karácsony: Együtt állnak a csillagok az Orbán-rendszer lebontásához

Belpol

A főpolgármester szerint a szavazók rárúgták az ajtót az ellenzékre és az Orbán-rendszerre is.

"Történelmi este részesei vagyunk ma, és ezt az utókor is igazolni fogja. Már tíz éve mondom, hogy lehet más a politika, s hogy az ellenzéknek túl kell lépnie a saját árnyékán. Most a szavazók rárúgták az ajtót az ellenzékre és az Orbán-rendszerre is, és ezt nagyon jó tették, történelmi esély áll előttünk." Ezekkel a szavakkal értékelte a miniszterelnök-jelölti előválasztás közelgő végeredményét Karácsony Gergely a Narancs.hu-nak.

A főpolgármester Márki-Zay Péter eredményváróján azt mondta, a neheze még csak ezután jön, de most sok csillag szerencsésen együttáll, hogy az Orbán-kormányt le lehessen váltani. Döntő fontosságú, hogy a legtöbb szavazót összefogó jelölt, Márki-Zay Péter lesz Orbán kihívója, tette hozzá Karácsony Gergely. Arról is beszélt, óriási dolognak tartja, hogy az előválasztás első és második fordulójában összesen 900 ezer embert vett részt. "Ez elképesztő nagy lendület, ez kell, hogy továbbvigyen bennünket" - mondta a Párbeszéd politikusa.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk