Dolgozik azon az ELTE, hogy lehetőleg ne kelljen online oktatásra átállnia az emelkedő rezsiárak miatt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 15.

Belpol

De még semmi nem dőlt el. 

„Az ELTE-n jelenleg is zajlik az energiaszolgáltatókkal a jövő évre vonatkozó szerződések előkészítése. Az idei évben az energiaárrobbanás hatása csak részlegesen érinti az Egyetemet, így az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják. 

Az Egyetem kancellári vezetése a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériummal, az akadémiai vezetéssel, a karok vezetőivel és a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel közösen fogja kidolgozni azokat az alternatívákat, amelyek biztosíthatják, hogy lehetőség szerint a jelenléti órák száma ne csökkenjen, az Egyetemen zajló szakmai munka ne szenvedjen csorbát.

A 2023. évre vonatkozó költségvetési számok idén novemberben válhatnak véglegessé, az ELTE ez évi költségvetése az energiaárrobbanáshoz kapcsolódó többletköltségeket nem tartalmazza. Ennek a problémának a megoldása tekintetében folyamatos egyeztetések zajlanak. A jövő évre vonatkozó egyetemi terveket a végleges számok, illetve az energiaszolgáltatókkal megkötött szerződések ismeretében lehet kialakítani” – írja közleményében az ELTE. 

Ahogyan arról a napokban beszámoltunk, az energiaválság, a növekvő rezsiárak és az állami támogatások csökkentése miatt takarékoskodásra kényszerül az ELTE. A kar vezetése arra kérte az oktatókat, nézzék meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat hogyan lehetn átcsoportosítani szeptember- októberre. A kar téli bezárásáról és az online oktatásra való átállásról a héten dönthetnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk