Népszava: Novembertől online oktatásra állhat át az ELTE TTK

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 13.

Belpol

Az egyetem a rezsiköltségeken próbál így spórolni a lap információi szerint.

Arról tárgyalnak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, hogy idén novembertől márciusig online oktatásra állnak át a Természettudományi Karon – értesült a Népszava a kar egyik, névtelenséget kérő munkatársától.

A lap információi szerint az energiaválság, a növekvő rezsiárak és az állami támogatások csökkenése miatt takarékoskodásra kényszerül a legnagyobb magyar egyetem.  A kar vezetése a napokban arra kérte az oktatókat, nézzék meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat hogyan lehetn átcsoportosítani szeptember- októberre. A kar téli bezárásáról és az online oktatásra való átállásról a jövő héten dönthetnek a Népszava szerint.

A cikk arra is kitér, hogy a kar vezetése tiltakozott a tervbe vett intézkedés ellen, a dékán azonban kényszerhelyzetben van, a várhatóan magas rezsiköltségek miatt.

Bár a TTK nem a legnagyobb kara az ELTE-nek, a kutatómunka természete és az elavult fűtés miatt az épületre jutó rezsiköltség az egyetem teljes költségének felét teszi ki.

Az ELTE az elmúlt tíz évben többször is szeretett volna támogatást az ottani fűtés korszerűsítésére, de nem kapott.

A lap értesülését nem cáfolta az ELTE kommunikációs osztálya, viszont csak hétfőre ígért válaszokat a kérdésekre. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) alelnöke, Pálfia Zsolt azt mondta, tényleg hetek óta tárgyalnak arról, hogy valahogyan takarékoskodni kell, de konkrét döntésről még nem tudott. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.