Novák Katalin családjából és az istenhitből merít majd erőt az előtte álló feladathoz

  • narancs.hu
  • 2021. december 21.

Belpol

Ha megválasztják államfőnek, igyekszik majd az egész nemzetet megjeleníteni. 

Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek. Novák Katalin kedden a közmédiának nyilatkozva azt mondta, a köztársasági elnökjelöltségre való megtisztelő felkérést köszönettel elfogadja. Kiemelte, hogy számára a magyar családok, a magyar gyermekek a legfontosabbak, s a jövőben is értük fog dolgozni.

Az előtte álló feladathoz támaszt nyújtó családjából és istenhitéből merít majd erőt.

Novák Katalin azt mondta, ha megválasztják, akkor Magyarország első női köztársasági elnökeként Magyarországot fogja képviselni és igyekszik az egész nemzetet megjeleníteni. Kiemelte, hogy Áder János jelenlegi államfő „élen járt” a teremtett világ védelmében.

Számára is nagyon fontos, hogy a földet „gyermekeinknek, unokáinknak jobb állapotban adjuk vissza, mint ahogy mi azt megkaptuk”. Ehhez viszont „kellenek gyermekek és unokák”.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje alkalmatlannak minősítette Novákot. Gyurcsány Ferenc, a DK-elnöke szerint pedig „a Fidesz megölte a remény utolsó szikráját is”.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke annyit fűzött hozzá Novák jelöltségéhez a Facebookon, hogy „ha Orbán nyer, nemváltó műtétet továbbra sem akarnak majd a gyerekek, az életszínvonal pedig marad olyan, mint most. Egy változás lesz: Áder János helyett Novák Katalin fog őrködni a nemzet megosztottsága felett”. Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint változtatni kell a kormányváltást követően azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. 

Török Gábor politológus szerint logikus és okos döntés Novák Katalin államfői jelölése. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk