Donáth Anna üzent a DK-nak: "Hazugsággal nem lehet legyőzni a hazugság kormányát"

  • narancs.hu
  • 2023. október 25.

Belpol

A Momentum EP-listavezetője szerint a DK hazudott a választóknak, és nem vállalja a felelősséget.

Donáth Anna lényegében hadat üzent a Demokratikus Koalíciónak a Hazugsággal nem lehet a hazugokat legyőzni című, aVálasz Online-on megjelent publicisztikájával.

Donáth szerint a "választók nem hiszik el, hogy akik a mostaniak helyett jönnének, másképpen politizálnának". Szerinte "csak az igazságra épülő politikai kultúra lehet a fundamentuma annak a kormányzó erőnek, amely ezt a hatalmat valaha eséllyel leválthatja".

A Momentum EP-listavezetője

arról ír, hogy nem csupán a kormányoldalon látjuk megvalósulni a hazugság kultúráját. Szerinte hasonló politikai kultúrát képvisel a DK is.

Amíg a kormányváltásért dolgozó ellenzékben van olyan szereplő, amelyik az igazság kultúrája helyett – a kormányhoz hasonlóan – a hazugságon alapuló politikai kultúrát képviseli, addig nem lehet meg a kormányváltáshoz szükséges egység. Sőt, az ilyen szereplő, bármit mond is, akadálya a kormányváltásnak."

Donáth cikkében több, a DK-hoz köthető hazugságot is említ. "Amikor ez a párt plakátkampányával azt ígéri, hogy EP-listavezetőjük kormányra kerülve "emelné a béreket", az ugyanolyan hazugság, mint amiket a kormányoldaltól hallunk naponta."

A momentumos politikus szerint az igazság kultúrájának része az is, hogy nemcsak az országról és a megoldási lehetőségekről, hanem saját magunkról is igazat mondunk. Akkor is, ha egy elnökségi tagról van szó. "Különösképpen olyan súlyos kérdésben, mint hogy van-e érdekeltsége offshore-vállalkozásban." Ezzel Ráczné Földi Juditra, a párt székesfehérvári jelöltjére utal.

Donáth szerint a DK hazudik akkor is, amikor azt állítja, hogy húszezer aktivistával szántja fel a vidéket, mert a Fideszen kívül egyetlen párt sem tud ma Magyarországon ennyi aktivistát mozgósítani. Szerinte

a DK az ellenzéki szavazókat azzal is félrevezeti, hogy "nyilvánvalóan alaptalan támogatottsági adatokat" terjeszt magáról, saját házi közvélemény-kutatójára hivatkozva.

Donáth szerint ma Magyarországon esélye sincs valakinek kormányváltó többséget kovácsolnia anélkül, hogy vállalná a felelősséget a saját korábbi tetteiért. Ezért

akadálya a Demokratikus Koalíció politikai kultúrája a kormányváltásnak.

"Hatalomgyakorlási elveikbe ugyanis a felelősségvállalás és a hibák elismerése egész egyszerűen nem fér bele."

Szerinte annak, hogy a DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében az egyik oka, hogy "elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csődközeli helyzetbe sodrásáért."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk