Schiffer András a Mi Hazánk frakciójának dolgozik

  • narancs.hu
  • 2023. október 25.

Belpol

Jogi tanácsadásra és képviseletre szerződtek, de személyesen is dolgozik a pártnak.

Schiffer András, az LMP egykori társelnökének ügyvédi irodája egy év alatt kilencszer szerződött a Mi Hazánk frakciójával

– írja a Blikk, amely adatigényléssel kikérte, és végignézte a pártok ciklus eleje óta megkötött frakciószerződéseit.

Schiffer irodája jogi tanácsadásra és képviseletre jellemzően kis értékű szerződéseket kötött, az expolitikus irodája alig több mint nettó 700 ezer forintot kapott eddig a Mi Hazánktól.

A párt a lap megkeresésére közölte, hogy több más ügyvéddel párhuzamosan Schiffer András személyesen is dolgozik a frakciónak.

Schiffer Andrásra azért esett a Mi Hazánk választása, mert kiemelkedően jelentős szakmai tapasztalata van nemcsak jogi szakterületeken, hanem a közügyek területén is

– így indokolta a Mi Hazánk, miért épp az ex-LMP-s pártelnököt választották.

A Mi Hazánk költései közül említésre méltó még, hogy

  • feltűnően sokat fordítanak "eseti jellegű személyszállításra", például amikor február 24-én aktivistáikkal megbénították a debreceni akkumulátorgyárat, több mint nettó 700 ezret költöttek,
  • a párt egy korábbi jelöltje, a Magyar Sziget főszervezőjeként is ismert Spigut Tamás – azóta felszámolás alatt álló – cége nettó 2,8 milliót vett fel rendezvényszervezésre,
  • januárban összesen nettó 310 ezer forintért vásároltak jegyeket az Új Színházba.

Az LMP a kiadott szerződései alapján leginkább kommunikációra költött. Idén nettó 7,2 millió forintot fizettek ki a Liberty Promotion Kft.-nek grafikák elkészítéséért és arculattervezésért. Ez a cég a Megasztár első, 2003-as szériájában megismert énekes, Bartók Krisztián tulajdonában áll.

3 millió forint értékű megbízást kapott az LMP-frakciójától közösségi médiás hirdetésekkel kapcsolatos tanácsadásra és webanalitikára, az EagleEye-Marketing Kft., melynek ügyvezetője Páva Zoltán, aki egy másik vállalkozásán keresztül üzemelteti az Ezalenyeg.hu oldalt. Páva édesapja korábban az MSZP színeiben vezette Komlót.

Emellett az LMP rendelt kutatást a Mediántól 1,5 millió forintért. A frakció tavaly május és december között közel 6,4 milliót, majd idén félévente 5,2 milliót fizet ki magánszemély(eknek) online marketing tanácsadásra. Emellett 3 millió forintot felsőoktatással és önkormányzatokkal kapcsolatos tanácsadásra fordított, valamint maximum 4,5 milliót videófilmek, 3,5 milliót pedig fotók készítésére. De a képviselők beszédoktatáson is részt vettek, ami tavaly 1,1 millió forintba, idén 720 ezerbe került.

A DK bár sokmindent intéz házon belül, de akár csak az LMP frakciója, ők is az EagleEye-Marketing Kft.-t bízták meg a közösségi média kezelését. A szerződés szerint a ciklus eleje óta fixen havi kb. 7,2 millió forintot fizetnek ezért cserébe.

A jogi tanácsadás terén a DK a Czeglédy és Társa Ügyvédi Irodájának szolgáltatását veszi igénybe, ezért 2022 májusától körülbelül 8,5 millió forintot fizet a frakció. Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója a Blikk megkeresésére azt közölte, a Demokratikus Koalíció 10 éve dolgozik Czeglédy ügyvédi irodájával, "mert minden rájuk bízott jogi munkát magas színvonalon, precízen és határidőre végeznek el", néhány esztendeje pedig már a képviselőcsoport jogi típusú munkáinak egy részét is ellátja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk