Dúró Dóra: Ukrajnának át kell adnia területeit Oroszországnak

  • narancs.hu
  • 2023. május 11.

Belpol

A Mi Hazánk politikusa az orosz állami tévében értekezett többek között Ukrajna NATO-csatlakozásáról.

Dúró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjét szólaltatta meg most épp az orosz állami hírcsatorna – írja a hvg.hu. Az RT  az EU területén elvileg elérhetetlen. A beszélgetést a párt osztotta meg a Youtube-csatornáján.

A mintegy 10 perces, angol nyelvű összeállításból kiderül, hogy

Dúró szerint Ukrajna NATO-csatlakozása nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hiszen Ukrajna éppen háborúban áll Oroszországgal.

A képviselő arról is beszélt, hogy ha nem így lenne, akkor sem támogatnák az ország felvételét a szövetségbe, mivel Kijev rendre megsérti az ország területén élő kisebbségek (magyarok, oroszok, románok) jogait.

Ezutánt Dúró Dóra a magyar kormánypropagandával megegyezően elmondta, hogy Magyarország érdeke a háború azonnali befejezése, ugyanakkor volt bátorsága, és az orosz propagandához passzoló gondolatmenettel fejezte be mondandóját, miszerint

ha a béke ára az, hogy Ukrajnának le kell mondania azokról a területeiről, ahol "oroszul beszélő, Oroszországhoz tartozni akaró emberek élnek", akkor azt Kijevnek el kell fogadnia.

Nem Dúró az egyetlen magyar közéleti szereplő, akit a közelmúltban megszólaltatott az RT, nemrég Bencsik András is szerepelt a csatornán, aki a Szovjet–Magyar Baráti Társaság egykori lelkes támogatójához méltó módon, ékes orosz nyelven fasisztázta az ukránokat, igazodva a Kreml ideológiai elvárásaihoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.