Vizsgálat indult, amiért nem ment ki időben a mentő Gálvölgyi Jánoshoz

  • narancs.hu
  • 2023. május 11.

Belpol

A mentőszolgálat szóvivője szerint az ő szakmájukban az nem számít, hogy valaki híres-e vagy sem.

Gálvölgyi Jánost a családja vitte a kórházba, ugyanis hiába hívtak mentőt, az esetkocsi nem ért ki időben. Győrfi Pál a Balázsék című reggeli rádióműsorban mondta el, mit tud az ügyről – írja a Blikk

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint őszintén sajnálják, ami történt, hisz nagyon szeretik a művészt személy szerint is, valamint együttéreznek a családdal, és szorítanak a felépüléséért. 

 
Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.
MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
 

„Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek. P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba” – mondta Győrfi a műsorban. 

Hozzátette, az ügyben vizsgálat indult el. Fontos, hogy mi hangzott el a hívásban, milyen tüneteket mondott el a család és az, hogy a mentésirányító döntése megalapozott volt-e vagy életveszélynek kellett volna minősítenie. Győrfi Pál hozzátette, hogy az ő szakmájukban az nem számít, hogy valaki híres-e vagy sem, az állapot súlyossága számít.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk